حل مسئله دامنه بسیار گسترده ای دارد در واقع فرد موقعیت های فیزیکی-زیستی و اجتماعی، بین فردی و روانی مانند مشکلات خانوادگی و … را خوب بررسی می کند و رابطه بین متغیرهای موجود را پیدا می کند.
هر اتفاقی که در این عالم می افتد یک سری عوامل مختلف در ایجاد و بسط و گسترش آن نقش دارند. این عالم نظام اسباب و علل است و هیچ چیزی خود به خود اتفاق نمی افتد.

Life Skills
باید توجه داشت که پیدا کردن ارتباط موقعیت های مبهم با متغیرهای دیگر در بستر زمان و مکان تغییر پیدا می کند و عوامل هیجانی،عاطفی و معنوی در رخدادهای روزمره بسیار تاثیر گذار است.
وقتی اتفاقات روزمره با چنین رویکردی مورد بررسی قرار بگیرند روش های مقابله ای گوناگونی پیش روی انسان قرار می گیرند.
روش های مقابله بسیار گسترده هستند ولی داشتن دیدگاه معنوی، انسان را به انتخاب بهترین روش هایی که باعث آرامش عمیق می شود بر می انگیزد.
باید توجه داشت که روش حل مسئله گستره وسیعی دارد و انسان ها تنها در مواقع تهدید، به حل مساله نمی پردازند.
در حل مسایل با رویکرد معنوی، نظام جهت گیری فرد نسبت به حل مساله بر تشخیص و تعریف مساله و پیدا کردن راه حل مساله تاثیر می گذارد. نظام جهت گیری مثبت معنوی موجب می شود افراد برای رویارویی با سختی ها جرات پیدا کنند و مدیریت استرس در آنها افزایش یابد. همچنین به اتفاقات زندگی معنا بدهند و از بسیاری از تنشهای غیر ضروری در امان باشند.
خداوند مهربان در هنگام بروز سختی ها در کنار ما است و ما را در جهت رشد معنوی هدایت می کند.
خداوند دانا است و صلاح ما را بهتر از خودمان می داند و در اتفاقهایی که برای ما می افتد خداوند خیری قرار داده است.
خداوند دعای ما را می شنود و بی تردید در حل مساله به ما کمک می کند.
خداوند توان لازم برای حل مسایل را در اختیار ما گذاشته و در حل مسایل گام به گام ما را راهنمایی می کند و به وسیله اسباب بیرونی و یا آمادگی های درونی و دادن بینش ناگهانی، راه حل مساله را به ما نشان خواهد داد.
این مسئله باعث شده پیوند من با خداوند مستحکمتر شود.