از ابتداي زندگي بشر امنيت يكي از دغدغه هاي اصلي انسانها بوده است، امروزه با گسترش اينترنت و فضاهاي شبكه اي در كشورمان لزوم امنيت براي فعاليت در اين فضاهاي مجازي بيش از پيش احساس ميشود. ترس و بيم از تخريب مباني اخلاقي و اجتماعي، و نداشتن امنيت رواني و فرهنگي ناشي از هجوم اطلاعات آلوده و مخرب از طريق اينترنت و فضاهاي مجازي واكنشي منطقي است، زيرا هر
جامعه اي چارچوبهاي اطلاعاتي خاص خود را دارد . طبيعي است كه هر نوع اطلاعاتي كه اين حد و مرزها را بشكند، ميتواند سلامت و امنيت جامعه را به خطر اندازد. برخلاف وجود جنبه هاي مثبت شبكه هاي جهاني، سوء استفاده از اين شبكه هاي رايانهاي توسط افراد هنجارشكن، امنيت افراد را چه در سطح فردی و چه در سطح اجتماعی با خطر روبرو ساخته است. از اين رو به كارگيري روشها و راه كار هاي مختلف براي پيشگيري از نفوذ داده هاي مخرب و مضر و گزينش اطلاعات سالم در اين شبكه ها رو به افزايش است.
نبايد فراموش كرد كه گسترش ارتباطات و انقلاب تكنولوژيك ،ي بسـيارى از مسائل امنيتى در زندگی افراد را، جهانى سـاخته است.
از طرفي ديگرتهديد، مفهومى نسبى و ذهنى است و درك آن به مؤلفـه هـاى گونـاگونى بستگى دارد. تهديد در مفهوم گذشته داراى ويژگي هاى مشخصى بوده كه مى تـوان آن هـا را اين گونه برشمرد:
۱- عمدتاً با منشأ خارجى تصور مى شد؛
۲- مبتنى بر قدرت نظامى بود؛
۳- متكى بر حضور فيزيكى دشمن بود؛
۴- آگاهى از تهديدات، گسترده نبود؛
۵-دامنه تهديدات محدود بود؛
۶- تهديدات به راحتى قابل تشخيص بود؛
۷- در اكثر تهديدات، دولتها نقش مؤثري را ايفا مى كردند .
خوشبختانه با وجود هياهوي بسياري كه شبكه جهاني اينترنت و فضاهاي سايبر را غيرقابل كنترل معرفي ميكند، فناوري لازم براي كنترل اين شبكه و انتخاب اطلاعات سالم روبه گسترش و تكامل است و لازم است اطلاعات افراد گسترش یابد.
نکته مهم این است که عدم اعتماد به فضای مجازی، مسئله ای است که شاید تمام افراد آن را تایید می کنند، اما بسیاری از موارد سوء استفاده به دلیل اعتماد نا به جای کسانی بوده که هرگز فکر نمی کردند دچار چنین مشکلی شوند.