آموزشبیماری های قلبی و عروقیکلسترول LDLکلسترول

کلسترول نوعی چربی حیوانی است که در بدن انسان کاربردهای فراوان دارد. از آنجا که کبد قادر است کلسترول مورد نیاز بدن را تولید کند، نیازی به مصرف خوراکی آن نیست. کلسترول در خون به وسیله LDL و HDL حمل می شود.

LDL  کلسترول را در سراسر رگ های بدن منتشر می کند.

در حالی که HDL آن را جمع آوری کرده و برای تصفیه به کبد ارسال می کند.

بنابراین کلسترول LDL را نوع بد کلسترول می گویند. زیرا عامل اصلی رسوب چربی در دیواره رگ هاست. در واقع LDL خطرناک ترین نوع چربی خون است و کاهش آن اولین هدف درمان محسوب می شود.

کلسترول

cholesterol

بهتر است از سن ۲۰ سالگی آزمایش چربی خون انجام شود و بر حسب نیاز تکرار شود.

میزان کل کلسترول کمتر از ۲۰۰ مطلوب است.

کلسترول خوب (HDL ) حداقل ۴۰ ( بالای ۶۰ بهتر) مطلوب است.

تری گلیسرید کمتر از ۱۵۰ میلی گرم در دسی لیتر توصیه می شود.

باید توجه داشت که چربی های جامد (چه گیاهی و چه حیوانی) و به طور ویژه چربی های ترانس موجود در روغن های نباتی جامد، قدرتمندترین و مهم ترین عامل افزایش کلسترول بد خون هستند. در حالی که جایگرینی روغن های غیر اشباع مثل روغن زیتون و روغن ماهی به جای آنها باعث کاهش LDL می شود.

نکته: اولین هدف درمان چربی خون، کنترل کلسترول LDL است.

کلسترول LDL

LDL cholesterol

کلسترول

cholesterol

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه