سندرم متابولیک
آیا می دانید سندرم متابولیک چیست؟ آیا تاکنون نام این اختلال را شنیده اید؟
سندرم متابولیک، مجموعه ای از علائمی است که می توانند موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع ۲ و سکته های قلبی و مغزی شوند.
این علائم عبارتند از:
- اندازه دور شکم بیشتر از ۸۸ سانتي متر در زنان و بیشتر از ۱۰۲ سانتی متر در مردان
- فشارخون بالاتر از ۱۳۰/۸۵
- قند خون ناشتا بالاتر از ۱۰۰
- چربي خون خوب (HDL) کمتر از ۵۰ در خانم ها و كمتر از ۴۰ در آقایان
- تری گلیسیرید بالاتر از ۱۵۰
ابتلا به سندرم متابولیک، علامت خاصی ندارد و خیلی از مردم نمی دانند که به آن مبتلا هستند. تنها با اندازه گیری دورشکم، فشارخون، قندخون و چربی خون می توان به وجود آن پی برد.
اگر علائم سندرم متابولیک را داشتید نگران نشوید، چون سندرم متابولیک، تا حد زیادی قابل پیشگیری و درمان است. سندرم متابولیک می تواند در هر سنی برای افراد اتفاق بیفتد. در ایران تقریباً از هر سه نفر، یک نفر به سندرم متابولیک مبتلاست. افرادی که زمینه ارثی دارند، بیشتر به این اختلال مبتلا می شوند.
عوامل خطر افزایش دهنده احتمال ابتلا به سندرم متابولیک عبارتند از: اضافه وزن و چاقي، رژیم غذایی پر از چربی، قند و نشاسته، زندگي بي تحرک، مصرف سیگار و افزایش سن.
در نظر داشته باشید که سندرم متابولیک اختلالی خطرناک است که می تواند موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، سکته قلبی و مغزی و دیابت نوع ۲ در افراد شود. بنابراین، کاهش عوامل خطر و پیشگیری از بروز این اختلال اهمیت زیادی برای سلامت شما و اعضای خانواده تان دارد.
با تغییر سبک زندگی و در صورت لزوم مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک، می توان در جهت از بین بردن عوامل خطر سندرم متابولیک گام برداشت.