از ابتداي زندگي بشر امنيت يكي از دغدغه هاي اصلي انسانها بوده است، امروزه با گسترش اينترنت و فضاهاي شبكه اي در كشورمان لزوم امنيت براي فعاليت در اين فضاهاي مجازي بيش از پيش احساس ميشود. ترس و بيم از تخريب مباني اخلاقي و اجتماعي، و نداشتن امنيت رواني و فرهنگي ناشي از هجوم اطلاعات آلوده و مخرب از طريق اينترنت و فضاهاي مجازي واكنشي منطقي است، زيرا هر
جامعه اي چارچوبهاي اطلاعاتي خاص خود را دارد . طبيعي است كه هر نوع اطلاعاتي كه اين حد و مرزها را بشكند، ميتواند سلامت و امنيت جامعه را به خطر اندازد. برخلاف وجود جنبه هاي مثبت شبكه هاي جهاني، سوء استفاده از اين شبكه هاي رايانه اي توسط افراد هنجارشكن، امنيت ملي را در كشورهاي مختلف با خطر روبرو ساخته است. از اين رو به كارگيري روشها و راه كار هاي مختلف براي
پيشگيري از نفوذ داده هاي مخرب و مضر و گزينش اطلاعات سالم در اين شبكه ها رو به افزايش است.
در جهان امروز و در عصر جهانى شدن، به واسطه تغييـرات تكنولـوژي، مفـاهيم دستخوش تغيير و تحول شده اند. در شرايط نوين ويژگى تهديدات در فضای مجازی به شرح زير است:
– اكثر تهديدات دولت محور نيستند. (اين قبيل مخاطرات از عوامل و بـازيگران ملـى يـا فرا ملى نشأت مىگيرد.)
– اين چالشها، فضاى جغرافيايى خاصى ندارند و تهديدات متنوع، چندسويه و چنـدجهتى است و در سه سطح جهانى، منطقه اي و محلى قابل بررسى است.
– اين تهديدات را نمى توان تنها با اتكا به سياسـت هـاى دفـاعى سـنتى مـديريت كـرد ومديريت مؤثر مستلزم طيفى از رهيافتهاى غيرنظامى است.
به نظر می رسد لازم باشد در فضاى مجازى اين مفاهيم ابتدا مورد باز تعريف قرار گيرند.
فضاي سايبر
فضاي سايبر در معنا به مجموعه هايي از ارتباطات درونـي انسـانهـا از طريـق رايانـه ومسائل مخابراتي بدون در نظر گرفتن جغرافياي فيزيكي گفته ميشود.
امنيت سايبر
به امنيت فناوري اطلاعات، وابسته به سياست دولتها، امنيـت سـايبر مـي گـوئيم. ايـن اصطلاح عموماً توسط مؤسسههاي دولتي و سياستگذاران ملي در اسناد، قوانين و پـروژه هـاي
تحقيقاتي استفاده ميشود و كمابيش مترادف با ” امنيت اينترنت” است. هـر دو عبـارت بـه جوانب امنيت شبكه و اصول سياستگذاري شبكه هـا مثـل تعريـف حـريم خصوصـي، جـرائم سايبر، تجارت و ارتباطات جهاني اشاره دارند .
منبع: هاتف مهدي. چالش ها و چشم اندازهاي امنيت در فضاي مجازي.
خوشبختانه با وجود هياهوي بسياري كه شبكه جهاني اينترنت و فضاهاي سايبر را غيرقابل كنترل معرفي ميكند، فناوري لازم براي كنترل اين شبكه و انتخاب اطلاعات سالم روبه گسترش و تكامل است.
با توجه به شرایط دنیای کنونی، دادن اطلاعات در پیشگیری از گرفتار شدن افراد در دام کلاهبرداران و پیشگیری از کاهش احساس آرامش زندگی آنها، بسیار کمک کننده می تواند باشد.
فریب تماس ها و پیامک های برنده شدن در قرعه کشی را نخورید.
شما برنده هیچ جایزه ای نشده اید
در شیوه های نوین کلاهبرداری مجرمین در ابتدا با ارسال انبوه پیامک یا برقراری تماس با عناوینی همچون برنده شدن در قرعه کشی و با جلب اعتماد و فریب قربانی، وی را برای کلیک روی آدرس های جعلی صفحات بانک و یا مراجعه حضوری پای دستگاه عابر بانک هدایت می کنند.