رئیس پلیس فتا استان زنجان گفت: تصاویری که توسط کاربران در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته میشود نهایتاً به ابزاری برای اخاذی و سوء استفاده از صاحبان همان پیج و پرو فایلها تبدیل میشود.
پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا: سرهنگ محمدعلیآدینهلو رئیس پلیس فتا استان زنجان در تشریح این خبر اظهار داشت: شهروندان لازم است به خاطر داشته باشند سوءاستفاده از تصاویر شخصی موجود بر روی پروفایل و جعل هویت در فضای مجازی بهسادگی صورت میپذیرد و معمولاً در چتهای طولانی در شبکههای اجتماعی با کسب اعتماد فرد مقابل اقدام به کسب اطلاعات و تصاویر خصوصی فرد نموده و در ادامه از این اطلاعات جهت تهدید و اخاذی از فرد قربانی سوءاستفاده میکنند.
وی با بیان اینکه برخی از کاربران برای حفظ آبروی خود به درخواستهای مالی و غیراخلاقی کلاهبرداران تن میدهند افزود: کاربران از قرار دادن عکسهای شخصی هرچند باحجاب بهعنوان عکس پروفایل در حسابهای کاربری و پروفایل خود در شبکههای اجتماعی خودداری کرده و هرگز عکسها و ویدئوهای شخصی و خانوادگی را در سایتها و شبکههای اجتماعی به بارگذاری نکنند.
این مقام ارشد انتظامی تاکید کرد: شهروندان حتی الامکان سعی کنند اگر با گوشی شخصی عکس برداری یا فیلمبرداری میکنند در اسرع وقت آنها را به یک حافظه جانبی مانند هارد منتقل و در غیر این صورت حتماً فایلهای شخصی موجود روی گوشی را رمزگذاری کنند تا در صورت سرقت یا گم شدن تلفن همراه از دسترسی افراد مجرم به این اطلاعات جلوگیری شود.
سرهنگ آدینه لو تصریح کرد: معمولاً در شبکههای اجتماعی، جزئیترین اطلاعات کاربران قابل دریافت و انتشار است، و هرلحظه امکان سوءاستفاده از آنها وجود دارد لذا در صورت عدم رعایت نکات ایمنی و امنیتی حریم خصوصی افراد به مخاطره می افتد بنابراین توصیه میشود کاربران فضای مجازی هشدارهای پلیس فتا را جدی بگیرند.
رئیس پلیس فتازنجان در پایان گفت: کارشناسان پلیس فتا بهصورت شبانهروزی آماده پاسخگویی به شهروندان بوده و کاربران میتوانند مشکلات و شکایات خود را از سایت پلیس فتا به آدرس www.Cyberpolice.ir بخش مرکز فوریتهای سایبری، یا ۱۱۰ اعلام کنند .
منبع : سایت پلیس فتا