سابقه فامیلی افراد، در ایجاد بسیاری از بیماری ها موثر است.ابتلا یکی از اعضاء درجه یک در خانواده (پدر، مادر، خواهر، برادر) به بیماری عروق قلب در سنین پایین، یکی از عوامل خطرزای قلبی محسوب می شود.
دانشمندان چندین سال است در حال بررسی ارثی بودن بیماری های قلبی بوده و خانواده های متعددی را مورد ارزیابی قرار داده اند. بر اساس نتایج این تحقیقات بسیاری از متخصصین عقیده دارند که موثرترین راه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی در اعضاء این خانواده ها، پیروی از شیوه زندگی سالم و کنترل عوامل خطرزا همچون فشارخون بالا، کلسترول بالا، دیابت، استعمال سیگار، قلیان، تریاک، کم تحرکی و تغذیه نامناسب می باشد و سن ابتلا بستگان به بیماری قلبی و نیز نوع بیماری قلبی آنها هم مهم هستند. پزشک با توجه به سن و نوع بیماری بستگان تشخیص می دهد که آیا ابتلا آنها برای شما فاکتور خطر محسوب می شود یا خیر.
تحقیقات نشان داده است که با آموزش عوامل خطرساز قلبی می توان دانش و نگرش مردم را نسبت به بیماری ها بهبود بخشید و گامی مهم در بهبود سبک زندگی افراد و پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی برداشت.
رفرنس: مردانیان دهکردی, ناصح, لادن, باباشاهی. دانش و نگرش مردم شهر اصفهان درباره پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی. فصلنامه پرستاری قلب و عروق. ۲۰۱۷ Sep 10;6(2):6-13
در جوامع کنونی بسیاری از بیماری های غیرواگیر و معضلات بهداشتی از جمله انواع سرطانها، بیماری های قلبی و عروقی، چاقی مخصوصا در کشورهای در حال توسعه به نوعی با سبک زندگی افراد همبستگی دارد.
رفرنس: G Park E, Park E. Physician prevention and social totality social servieces.1 st ed. Tehran: Samat;
۲۰۰۵: ۴۳٫
تحقیقات همچنین نشان داده است که بیش از ۷۰ درصد بیماری ها به گونه ای با سبک زندگی افراد ارتباط دارند. بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی و عروقی، سیستم حرکتی، عضلانی و…به طور مستقیم یا غیر مستقیم از شیوه زندگی فرد ناشی می شوند و یا حداقل آنکه شیوه زندگی در تشدید یا قوام آن نقش دارد.
رفرنس: Lali M, Abedi A, Kajbaf MB. Construction and Validation of the Lifestyle Questionnaire (LSQ).
Psychological Research.2012;15(1):64-80