مداخلات تغذیه ای شامل موارد زیر است:
۱-تعیین میزان نیاز به انرژی
- ۲۰-۲۵ کیلو کالری به ازای کیلوگرم وزن بدن فرد
- افراد لاغر: ۲۵ کیلو کالری به ازای کیلوگرم وزن بدن فرد
- افرد دارای اضافه وزن و چاق: ۲۰ کیلو کالری به ازای کیلوگرم وزن بدن فرد یا ۲۵ کیلوگرم به ازای وزن ایده ال
۲-تعیین میزان نیاز به درشت مغذی ها
- ۱-۲چربی
- ۲-۲ کربوهیدرات:
۲۰-۳۰ گرم فیبر در رژیم غذایی گنجانده شود.
- ۳-۲ پروتئین:
۱/۲ تا ۲ گرم به ازای کیلوگرم وزن بدن (۵۰ درصد از پروتئین ها با ارزش بیولوژیکی بالا)
۱ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در افراد مسن. تنظیم مقدار آن بر اساس وضعیت تغذیه ای، سطح فعالیت بدنی، وضعیت بیماری و میزان تحمل
۳- تعیین میزان نیاز به زیر مغذی ها:
- ۱-۳ ویتامین D
با توجه به نقش مهم ویتامین D در عملکرد سیستم ایمنی بر حسب آزمایشات مطابق دستورالعمل زیر اقدام کنید.
چنانچه غلظت سرمیD3(OH) 25 کمتر از (ng/ml12 (30nmol/lباشد فرد دچار کمبود است.
تجویز ۵۰۰۰۰ واحد بین المللی (۱۲۵۰ میکروگرم) ویتامین هر هفته به صورت خوراکی به مدت ۶ تا ۸ هفته و بعد از آن تجویز روزانه ۸۰۰ واحد بین الملل(۲۰ میکروگرم۹ روزانه تا به سطح مطلوب برسد.
در صورتی که غلظت سرمی ویتامین دی، ۱۲-۲۰باشد:
روزانه ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ واحد بین المللی ( ۲۰ تا ۲۵ میکروگرم) در نظر گرفته شود.
در صورتی که غلظت سرمی ویتامین دی، ۲۰-۳۰ باشد:
روزانه ۶۰۰ تا ۸۰۰ واحد بین المللی یا ۱۵ تا ۲۰ میکروگرم تا رسیدن به مقدار مطلوب تجویز می شود.
دریافت خوراکی ویتامین D در دوزهای پایین و دفعات بیشتر در مقایسه با فرم های تزریقی یا تک دوز با دوز های بالا در افزایش سطح سرمی این ویتامین موثرتر است.
- ۲-۳ ویتامین های گروه B
۳-۳ فسفر: مواد غذایی حاوی فسفات فراوان شامل لبنیات، آجیل و حبوبات می باشد. کمبود فسفات، نشانه هایی از قبیل ضعف عضلانی و .. را دارد.
- ۴-۳ پتاسیم
- ۵-۳ منیزیم: برخی مطالعات اخیر گویای ارتباط معکوس بین منیزیم دریافتی از رژیم غذایی و شدت عفونت های ویروسی می باشند. لذا لازم است منابع غذایی شامل: دانه ها، مغزها، حبوبات و غلات کامل به مقدار کافی مصرف شود.
۵-۳ آهن
۴- تعیین نیاز به مایعات:
کاهش وزن ناخواسته و سریع در هنگام بیماری نشانگر این است که بدن مایعات را از دست می دهد و از عضلات برای تامین انرژی و حفظ عملکردهای طبیعی بدن استفاده می کند. از بین رفتن مایعات و پروتئین بدن بر توانایی فرد در مبارزه با بیماری و بهبودی تاثیر می گذارد.
تامین مایعات نقش مهمی در واکنش بدن به ویروس کرونا دارد و بخش مهمی از درمان پزشکی فرد مبتلا می باشد.
از علائم کمبود آب بدن می توان به افزایش تشنگی، تب، ادرار با رنگ تیره، کاهش تولید ادرار، خشکی دهان، افزایش ضربان قلب، خستگی و کلافه بودن اشاره کرد.
برای افراد با سن بین ۱۶ تا ۳۰ سال: ۴۰ میلی لیتر به ازای کیلوگرم وزن بدن
برای افراد با سن ۳۰ تا ۵۵ سال: ۳۵ میلی لیتر به ازای کیلوگرم وزن بدن
برای افراد با سن بین ۵۵ تا ۷۵ سال: ۳۰ میلی لیتر به ازای کیلوگرم وزن بدن
برای افراد با سن بیشتر از ۷۵ سال: ۲۵ میلی لیتر به ازای کیلوگرم وزن بدن
۵-مکمل های موثر در سیستم ایمنی
- ۱-۵٫ مکمل امگا۳
- ۲-۵٫ مکمل پروبیوتیک
- ۳-۵٫ ویتامین c